Nienke Holzmann

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Datagedreven werken, Design Thinking, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Nienke Holzmann

Verander- en procesmanagement voor en mét mensen, daar word ik blij van. Mijn werkstijl is faciliterend en verwelkomend met een gezonde dosis enthousiasme, lef en energie. Ik streef ernaar te verbinden en ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en betrokken voelt bij het project en het eindresultaat.

Analytisch, praktisch en met een open blik grondig te werk gaan typeert mij al processpecialist. Ik leg snel verbanden, kan goed levelen en snel schakelen. Ik ga het liefst dwars door de lagen van de organisatie heen en denk graag buiten de reguliere kaders. Zet mij aan het werk met een groep mensen en ik ben gelukkig.

Je maakt mij blij met opdrachten waarin het om mensen draait; waarin ik kan doen, denken en de vrijheid krijg te experimenteren. Gezamenlijk breng ik graag een blijvende verandering te weeg. Ik zorg altijd voor een gedegen voorbereiding en behoudt tegelijkertijd graag de mogelijkheid om flexibel te zijn en in te spelen op de behoefte van het moment.

“Alles meemaken en het goede behouden” is het motto waarmee ik ben opgevoed en zo kijk ik ook naar mijn werkende leven. Ik ben dus breed geïnteresseerd en inzetbaar en sta altijd open voor nieuwe ervaringen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de technische/industriële sector en de zorg op het gebiedt van verandermanagement, data/informatie management, (verander)communicatie, projectmanagement en procesmanagement.

Ik wil ooit nog leren kitesurfen, een ziekenhuis verhuizen en mijn eigen kookstudio beginnen.

Philippe van Hees

Partner + Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Simulaties en games, Sturing, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Philippe van Hees

Ik ben initiatiefnemer van De Processpecialisten. We zijn een adviesbureau op het gebied van procesinrichting en -verbetering waarin vitaliteit en het creëren van dynamiek en energie in bedrijfsprocessen en -ketens centraal staan.

Tevens ben ik mede-initiatiefnemer van The People Side of Change, een advies- en trainingsbureau op het gebied van veranderkunde waar de menskant van veranderen centraal staat.

Ik ben een ervaren consultant en interim manager op het gebied van proces-, verander-, en ketenmanagement. Ik doe veel projecten in de zakelijke dienstverlening en bij de (decentrale) overheid zoals gemeenten, waterschappen en ministeries.

Naast het uitvoeren van opdrachten bij klanten ben ik manager van De Processpecialisten. Een fantastische club met energieke collega’s waarin de 3 V’s (Vrijheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid) centraal staan. En volgens onze opdrachtgevers nog een hele belangrijke vierde V, die van Vrolijkheid.

Ik geloof niet in dikke handboeken maar in slimme spelregels die resultaat opleveren. Daarbij staat de menskant van veranderen centraal. Het leuke en interessante van mijn werk is dat we spelenderwijs met onze klanten hun dienstverlening richting hun klanten nog beter inrichten. Samen ‘apenkooien’ noem ik het ook wel eens 🙂 En spelen is echt geweldig, we gaan als het ware weer terug naar toen we nog kind waren. Dit doen we met vele simulaties zoals De Sokkenshow.

Ik wil ooit nog … tot in der eindigheid bij De Processpecialisten blijven werken 😉

Ik ben de Fabriekschef van onze ProcesFabriek in Amsterdam. Ik zorg dat onze administratie op orde is en leidt alle klantbijeenkomsten in de ProcesFabriek in goede banen.

Michelle de Groot

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Omgevingswet

Stel een vraag aan Michelle de Groot

Ik ben enthousiast, betrokken, leergierig en slagvaardig. Deze eigenschappen maken mij dan ook een ware Processpecialist. Ik ben in staat kritische vragen te stellen en daarin verbinding te blijven maken met mijn omgeving.

Ik word blij van het geven van inzicht, overzicht en het vinden van oplossingen. Daarbij is het kernwoord om dit altijd in verbinding met mijn omgeving te doen. Anderen zouden mij dan ook als een echt mensen-mens omschrijven. Iemand die met haar enthousiasme grote groepen mee kan krijgen.

Ik heb jarenlange ervaring binnen de financiële dienstverlening en binnen het Sociaal Domein. Hierbij focus ik mij enerzijds op het in kaart brengen van de processen en anderzijds op de implementatie van deze nieuwe werkwijzen. Het stopt voor mij niet zodra iets er iets op papier staat. Ik betrek medewerkers bij het gehele traject en zorg dat ze zich betrokken en gehoord voelen. Alleen op deze manier kan een implementatie slagen.

Ik wil ooit nog… een boerderij kopen en opknappen en daar oud worden

Wilbert Koenen

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Datagedreven werken, RPA, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Wilbert Koenen

Binnen mijn opdrachten help ik opdrachtgevers bij het realiseren van verbeteringen in complexe processen, waarbij de oplossing niet voor de hand ligt.

In het dagelijkse werk houd ik mij bezig met procesoptimalisatietrajecten, veranderopgaven en digitale procesinnovatie. Ik help organisaties om kritisch naar het werk en de processen te kijken om hiermee een solide basis te creëren voor het implementeren van veranderingen. Dat soort trajecten doe ik graag samen met de mensen binnen de desbetreffende processen om hiermee de betrokkenheid en kans van slagen te vergroten.

Ik ben een enthousiaste en ambitieuze professional met doorzettingsvermogen die altijd oog heeft voor het beoogde doel, waarbij een goede balans is tussen mens en taak. In mijn werk krijg ik energie van het verbinden van mensen om hiermee het enthousiasme te vergroten en gezamenlijk tot een resultaat te komen. Ik heb opdrachten uitgevoerd binnen de luchtvaart, hogescholen en gemeenten. Binnen deze opdrachten heb ik de rollen als procesadviseur/coördinator en RPA-specialist.

Het uitdagende voor mij zit in opdrachten waar de oplossing niet voor de hand ligt en er gefocust moet worden op de processen en het gedrag. Mijn kracht is dat ik op een prettige wijze vaste patronen en problemen kan doorbreken om een opdracht verder te brengen.
Mijn principe is eenvoudig: waar een wil is, is een weg.

Het motiveert mij om het probleem terug te brengen tot de kern om zo de klant in te laten zien wat nu echt de uitdaging is. Alleen op deze manier kun je tot eenvoudige en kwalitatief goede oplossing komen.

Ik wil ooit nog… een marathon en obstacle run voltooien!

Roel Beurskens

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Datagedreven werken, RPA, Common Ground, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Roel Beurskens

Mijn missie is organisaties beter te maken door mensen te helpen tot goede afspraken te komen, gericht op waarde voor de klant en ondersteund door technologie. #digitaalismensenwerk.

Ik ben een energieke, doortastende en uitdagende Processpecialist en verandermanager. In mijn werk heb ik in verschillende periodes rollen vervuld van consultant, projectmanager en leidinggevende, zowel aan de zijdes van business als ICT en middenin als product owner. Hierdoor kan ik mij uitstekend verplaatsen in de verschillende perspectieven die mensen hebben op een vraagstuk. Met humor, creativiteit, betrokkenheid en analytische scherpte halen we samen de antwoorden op die ertoe doen en creëren we haalbare oplossingen.

Mijn ervaring heb ik in zeer diverse branches opgedaan; van gemeente tot bouwonderneming, van hoger onderwijs tot financiële instelling. Het inbrengen van ervaringen uit andere branches is vaak zeer verfrissend en leerzaam. Leren oplossingen zelf te ontwikkelen is belangrijker dan de beste oplossing aangereikt te krijgen.

Ooit wil ik nog…mijn eigen verbouwde wijn proeven.

Natalie Davey

Processpecialist

Procesmanagement, Simulaties en games

Stel een vraag aan Natalie Davey

Met een open, objectieve en nuchtere blik streef ik ernaar om altijd te zoeken naar verbinding op de werkvloer, zowel in (het gedrag van) mensen als in processen. De uitdaging die daarbij komt kijken geeft mij energie en motivatie om samen naar een mooi resultaat toe te werken.

Mijn vrienden zouden mij omschrijven als rustig, gestructureerd en optimistisch, met een kritische bril en een gezonde dosis (droge) humor. Gelukkig kennen mijn vrienden mij goed en kan ik niet meer dan het hier volledig mee eens zijn . ‘S avonds zit ik voldaan met een glimlach op de bank wanneer ik mensen vanuit mijn expertise heb kunnen adviseren, begeleiden en motiveren in hun werk. Dit doe ik het liefste door middel van het ontwerpen en uitvoeren van interactieve, laagdrempelige workshops of simulaties. Zo laat ik mensen vanuit een andere bril naar hun dagelijkse werkzaamheden en gedrag kijken en begeleid ik ze tot het randje van hun comfort zone, of net daarbuiten.

Ik heb voornamelijk ervaring opgebouwd binnen de commerciële sector, waaronder retail en zakelijke dienstverlening. De focus en gedrevenheid die heerst binnen deze branches stimuleert mij als consultant. Daarentegen heb ik ook binnen diverse gemeenten in de Openbare ruimte gewerkt, waarbij ik mij elke dag weer zo positief kan verbazen over de waardering die men heeft voor elkaar en het werk dat er verricht wordt. Dit zorgt ervoor dat ik mij als consultant hier ook snel thuis voel. Uiteindelijk is voor mij de connectie met elkaar het allerbelangrijkst en de wil om samen de schouders eronder te zetten en toe te werken naar een mooi resultaat.

Ik wil ooit nog… een lange roadtrip maken door Canada samen met mijn partner/gezin

Maureen Smeets

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Datagedreven werken, Omgevingswet, RPA

Stel een vraag aan Maureen Smeets

Ik heb veel ervaring met het beschrijven, verbeteren en implementeren van processen in complexe organisatiestructuren. Hierdoor heb ik een goed gevoel voor verhoudingen binnen organisaties ontwikkeld. Samenwerking staat altijd centraal in mijn aanpak.

Ik ben een betrokken en praktisch ingestelde Processpecialist. Samenwerken met oog voor elkaars belangen en werkzaamheden is kenmerkend voor mijn manier van werken. De rol van verbinder vervul ik met veel plezier. Ik kan goed luisteren, samenvatten en doorvragen en ook uitstekend hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.

Bij diverse gemeenten heb ik uiteenlopende soorten opdrachten gedaan, o.a. in het begeleiden van de inrichting en implementatie van een nieuwe procesmanagement-tool, het uniformeren van processen en het Omgevingswet-proof maken van ruimtelijke processen. Daarnaast heb ik projecten gedaan binnen de bank- en verzekeringsbranche, waar ik mij ook bezig heb gehouden met het uniformeren van processen, procesoptimalisatie, de inrichting van procesmanagement en het opleiden van procesmanagers. Bij een groot deel van mijn opdrachten speelt verandering een rol. Mensen meenemen in die verandering is voor mij een uitdaging waar ik energie van krijg.

Ik wil ooit nog… eens eten bij de Librije in Zwolle.

Robijn Niemöller

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Gedragsvoorkeuren, Omgevingswet, Design Thinking, Simulaties en games, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Robijn Niemöller

Ik help mijn opdrachtgevers bij het enthousiasmeren en verbinden van mensen. Complexe zaken maak ik behapbaar, mijn praktische aanpak zorgt voor concrete oplossingen.

Ik ben nieuwsgierig en zelfstandig, daardoor vind ik snel mijn weg in een nieuwe werkomgeving. Ik ben het meest op mijn plek als er in korte tijd veel resultaat geboekt moet worden: ik blijf vrolijk, ook onder druk. Ik kom snel tot de kern en vind altijd een oplossing. Georganiseerde chaos creëren doe ik graag: niks leuker dan de bestaande spelregels ter discussie stellen en mensen de zaak van verschillende kanten laten bekijken. Een beetje botsen mag best: door de discussie ontstaat een scherper beeld. Zolang er maar een gedeelde logica is, kom je er altijd samen uit.

Ik werk vooral bij gemeenten, met name in het Sociaal Domein en op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Veiligheid. Daar heb ik vaak een rol als projectleider of verandermanager. Daarnaast ontwikkel ik voor allerlei organisaties simulaties en games.

Ik wil ooit nog… een echt lang lang langeafstandswandelpad aan een stuk doorlopen.

Mariska Beets

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Omgevingswet, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Mariska Beets

Altijd vrolijk, geïnteresseerd en gedreven typeert mij als Processpecialist. Ik weet snel mijn weg binnen verschillende organisaties te vinden en ben sociaal flexibel in het opdoen van nieuwe contacten. Ik kijk verder dan alleen de opdracht en zorg voor verbinding binnen en buiten teams.

Als Processpecialist breng ik processen in kaart, fungeer ik als procesmanager, geef ik workshops over de Omgevingswet en verandermanagement en zet ik op een creatieve manier procesmanagement op de kaart. Ik neem dus veel verschillende rollen aan, maar allemaal met één gemeenschappelijke deler: processen.

Door mijn enthousiasme en sociale wendbaarheid heb ik een positief kritische aanpak, met de nadruk op verbinding. Een vrolijke frisse blik op procesgericht werken. Werken aan processen vindt men vaak niet het leukste onderdeel van de organisatie, maar dat probeer ik er wel van te maken. Met een Sokkenshow, het cijferspel, inchecken met gifjes en verschillende energizers geef ik kleur aan procesoverleggen. Het resultaat is dan niet alleen een goed vastgelegde processtructuur, maar door het creëren van een open en gezamenlijke cultuur ook meer verbinding in het team.

Ik wil ooit nog… mijn tweede Dan halen met Kyokushinkai karate.