Abe Borsje

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Omgevingswet, Common Ground, Sturing, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Abe Borsje

Ik houd opdrachtgevers graag een spiegel voor in verandertrajecten. Mijn motto hierbij is: laten we het eerst makkelijker maken, we kunnen het later altijd weer ingewikkeld maken. Mijn ervaring heb ik opgedaan in zowel de publieke als private sector. Bij opdrachtgevers werk ik samen met directie, management en medewerkers om door middel van procesmanagement de klant beter te bedienen.

Door het werk dat wij als consultant bij De Processpecialisten doen ben ik bij uitstek in staat om te zorgen voor verbinding en begeleiding. Dit geeft energie en die geef ik graag door! Mochten er processen moeten worden geïmplementeerd of andere veranderingen worden begeleid maak ik graag gebruik van de Prosci Verandermethodiek – een wereldwijde standaard op dit gebied. Deze methodiek helpt om uitdagingen in een veranderproces en weerstanden te identificeren, meetbaar te maken en hier de juiste acties op in te zetten. Door het houden van workshops en individuele gesprekken haal ik informatie op bij de medewerkers, management en directie. Deze informatie analyseer ik om de mogelijke oplossingen en te nemen stappen in beeld te brengen en bespreekbaar te maken.

Ik wil ooit nog… eens meemaken dat het Nederlands elftal de WK finale wél wint

Arnaud Wullings

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement

Stel een vraag aan Arnaud Wullings

Met een open blik, een dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme weet ik bij opdrachtgevers snel tot de kern te komen. Vervolgens werken we samen stap voor stap aan het inzichtelijk maken, verbeteren en duiden van processen. Het van elkaar leren vind ik elke keer weer een mooi onderdeel van het hele proces.

Mijn achtergrond is Retail Management waar ik mijn focus op klanttevredenheid en de klantreis heb ontwikkeld. In de retail merkte ik al op dat betere processen meer tijd en aandacht opleveren voor de klant. Ook gedurende mijn opdrachten in de maakindustrie heb ik processen klantgericht en efficiënt mogen inrichten. Ik heb daarnaast ruime ervaring met het inrichten vaan processen in een ERP applicatie.

Wat mij kenmerkt is een mix van resultaat- en mensgerichtheid. Hiermee kan ik verandering goed managen en weet ik daarbij voldoende oog te houden voor de medewerkers en hun behoeften. Ik ben analytisch sterk en breng verbinding.

Ik wil ooit nog skiën in Canada.

Coen van Lierop

Processpecialist

Procesmanagement, Ketenregie, Gedragsvoorkeuren, Sturing, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Coen van Lierop

In mijn aanpak ben ik helder over wat ik wel of niet kan bieden. Het draait bij mij om contact met mensen en het verbinden van mensen. Ik doe mijn werk zo goed mogelijk en de klant bepaalt of dat goed genoeg is.

Ik ben een gedreven en evenwichtige consultant, trainer en coach. Een introvert persoon: iemand die graag eerst nadenkt over dingen in plaats van meteen met zijn mening klaar te staan. Ik heb er zelden behoefte aan om haantje de voorste te spelen. Ook heb ik vrijwel nooit het idee dat ik de wijsheid in pacht heb. Op de automatische piloot werken past evenmin bij me, iets van twijfel mag er best zijn. Hierdoor kan ik mij goed verplaatsen in de verschillende perspectieven die mensen op een vraagstuk hebben.

Mijn ervaringen heb ik opgedaan in de financiële wereld en binnen de diverse lagen van de overheid. Met name de gemeentelijke overheid heeft mij daarbij gevormd. Vooral maatschappelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld het inrichten van ketens voor verslaafde veelplegers maken voor mij het werk waardevol. Mensen begeleiden om zelf tot een oplossing te komen is beter dan een oplossing presenteren.

Ik wil ooit nog …. met mijn dochter skiën in Canada, een trektocht door de Pyreneeën maken, een walvis op open zee spotten, ….

Daan Hoets

Processpecialist

Procesmanagement

Stel een vraag aan Daan Hoets

Met een diverse achtergrond heb ik een scherp oog ontwikkeld voor klantwaarde en procesoptimalisatie. Ik gebruik humor en creativiteit en breng graag energie aan in een nieuwe werkomgevingen. Ooit deed ik dat in de keuken en nu als veranderaar in allerlei organisaties.

Vanuit een gevarieerde achtergrond heb ik een scherp oog ontwikkeld voor klantwaarde en procesoptimalisatie. Met humor en creativiteit breng ik graag energie aan in een nieuwe werkomgevingen. Ooit deed ik dat in de keuken en nu als veranderaar in allerlei organisaties.

Met mijn analytisch vermogen en het stellen van de juiste vragen, ben ik in staat om uit een grote hoeveelheid informatie snel de juiste conclusies te trekken. Ik ga doelgericht en oplossingsgericht te werk, en ben goed in staat om vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk te kijken. Energie krijg ik van samenwerken met andere professionals in alle lagen van de organisatie. Door mijn sociale karakter, positieve en daadkrachtige houding, lever ik snel toegevoegde waarde aan in een projectomgeving.

Ooit wil ik nog mijn eigen bistro openen en een ultramarathon rennen.

Edith Boschman

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Sturing, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Edith Boschman

Met een sterke focus op kwaliteit help ik organisaties om slimmer en efficiënter te werken. Ik heb veel ervaring met procesverbeteringen en procesgericht werken en help organisaties graag om procesmanagement op een structurele manier op te zetten.

Ik ben energiek, mijn gedrevenheid en enthousiasme zijn aanstekelijk. Met dat enthousiasme en met mijn vakkennis, gevoel voor timing en overtuigingskracht creëer ik vertrouwen en draagvlak voor veranderingen bij alle betrokkenen en stakeholders. Ik richt mij daarbij op zowel management als medewerkers en op verschillende onderdelen van de organisatie, zoals de operatie en ICT. Ik ben gewend om initiatief te tonen en resultaten neer te zetten.

Binnen een verscheidenheid aan branches (zoals overheid & gemeenten, bank & verzekering, onderwijs, productie-industrie, vervoer) vervul ik de rol van adviseur, verandermanager, workshopleider, trainer, coach en projectleider. Ook vind ik het belangrijk de kennis over te dragen aan de organisatie zodat zij de ingezette weg daarna zelfstandig kunnen voortzetten en verder uit kunnen bouwen. Voordoen, meedoen, zelf doen.

Ik wil ooit nog … landelijk wonen met een tuin die groot genoeg is voor een moestuin, een voedselbos en wat kippen.

Ellen Zwiers

Processpecialist

Procesmanagement, Omgevingswet, Simulaties en games, Sturing, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Ellen Zwiers

Ik hou mij in de opdrachten die ik uitvoer veel bezig met het, samen met medewerkers, in kaart brengen van verschillende processen en daarbij het benoemen van verbeterpotentieel. Daarnaast geef ik ook trainingen “procesgericht werken”. Naast mijn kennis en ervaring op het gebied van procesmanagement heb ik ook inhoudelijk veel kennis van de wetgeving rondom de fysieke leefomgeving, waarbij de Omgevingswet en de Wkb momenteel erg actueel zijn.

Ik ben een enthousiaste Processpecialist: bij het werken met groepen weet ik altijd een sfeer te creëren waarin mensen het leuk vinden om samen aan processen te werken – ook degenen die dachten dat processen stoffig en saai zijn. Ik vind het prettig om me te verdiepen in de inhoud van processen, zodat ik de betrokken medewerkers goed begrijp. Als iedereen uiteindelijk prettig met het nieuwe of (Lean) verbeterde proces werkt, ben ik ook tevreden.

Ik ben resultaatgericht en kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Ik hecht veel waarde aan “Afspraak is afspraak”. Ik houd mijzelf daar strak aan en spreek anderen er ook op aan. Werken op het snijvlak van processen en ICT vind ik erg leuk en boeiend – ik betrek dan ook altijd de ICT component bij de processen waar ik aan werk. Ik heb veel gemeentelijke ervaring, maar heb ik ook lang in de profit sector gewerkt.

Ik wil ooit nog… met mijn hele gezin een prachtige reis naar Nieuw Zeeland maken.

Emma de Bie

Processpecialist

Procesmanagement, Omgevingswet

Stel een vraag aan Emma de Bie

Als verbindende factor richt ik mij tot de verschillende stakeholders, om gezamenlijk het proces te optimaliseren. Door overzicht en een creatieve inslag realiseer ik rust en verandering wat op korte en lange termijn impact maakt binnen organisaties. Dit doen we samen.

Je vindt mij vaak in gesprek, een belangrijke factor binnen proces- en verandermanagement. Als verbindende factor richt ik mij tot de verschillende stakeholders, om gezamenlijk het proces te optimaliseren. Door overzicht en een creatieve inslag realiseer ik rust en verandering wat op korte en lange termijn impact maakt binnen organisaties. Dit doen we samen.

Nieuwsgierig, creatief, sociaal en doorpakker zijn eigenschappen die mij het best omschrijven. Ik word blij van aanpakken, samen met mensen te werken en het vinden van oplossingen op een creatieve manier. Door als luisterend oor te functioneren en de juiste vragen te stellen is het mogelijk om structuur te vinden en te creëren midden in het oog van de storm. Ik word blij van het helpen van mensen om hiermee de werk efficiëntie maar vooral ook het werkplezier te verhogen. De mix tussen een flinke dosis enthousiasme en een creatieve manier van werken nemen mensen mee!

Ik heb ervaring in de serious gaming branche, waar op een interactieve manier de benodigde verandering binnen de organisatie aan de man werd gebracht. Voornamelijk binnen de publieke sector. Mijn affiniteit ligt binnen vraagstukken met maatschappelijke thema’s die zowel impact hebben op de mens en zijn omgeving. Ik enthousiasmeer mensen zo, dat ze zelf een rol willen spelen in de verandering.

Ik wil ooit nog … een duurzame kledinglijn beginnen.

Emma Leufkens

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement

Stel een vraag aan Emma Leufkens

Ik ben een enthousiaste Processpecialist die zich graag in het oog van de storm begeeft. Ik begeleid projecten op een energieke manier waarbij ik altijd in verbinding sta met mijn omgeving. Het her-vormgeven van lopende procesessen en manieren van werken geeft me veel energie; vaak vinden mensen zichzelf opnieuw uit.

Ik houd ervan duidelijke doelen te formuleren en structuur aan te brengen in complexe vraagstukken. Ik ben geïnteresseerd, kan goed luisteren ben en in staat de goede vragen te stellen om beweging te creëren in verandertrajecten. Daarbij maak ik graag gebruik van interactieve elementen in workshops. Hierbij leg ik de nadruk op het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om weer tot nieuwe inzichten te komen.

Erik de Jong

Processpecialist

Verandermanagement, Design Thinking, Simulaties en games, Scrum/Agile werken,

Stel een vraag aan Erik de Jong

Ik laat betrokkenen met een frisse blik kijken naar taaie, complexe uitdagingen. Samen komen we stapsgewijs tot grensverleggende oplossingen, die in beweging zetten en blijvend verschil maken. De procesmatige èn menskant breng ik visueel in kaart, waarna we in co-creatie tot een integrale aanpak komen. Vroege praktijktesten tonen de impact en creëren draagvlak.

In mijn praktijk ben ik actief geweest in veel verschillende branches, nationaal en internationaal, profit en non-profit. Van grote concerns tot zorginstellingen, van banken tot baksteenproducenten. Die afwisseling geeft mij persoonlijk veel inzicht en energie.

Fijn om me te verdiepen in de processen, inhoud en drives van stakeholders en vooral van de doelgroep zelf. Zo duik ik in de wereld van vuilnismannen, blauwhelmen, managers, telefonisten, bankiers, artsen, ambtenaren of nano-engineers. Wat hebben zij nodig om het beste eruit te halen?

De zo opgedane ervaring leert mij om op andere manieren te kijken en een breder pallet van methodes en oplossingen te verkennen. In de klanttrajecten komen we vaak tot integrale oplossingen, met zowel offline als ook online aspecten. Opgeleid als ingenieur deins ik niet terug voor technologisch meer innovatieve oplossingen zoals platforms, chatbots of augmented reality, maar het liefst hou ik de oplossing zo basic mogelijk. De vereiste strakheid èn speelsheid maken innovatie- en veranderprocessen voor mij zeer boeiend.

Wat mij vooral veel energie geeft is als betrokkenen de veranderingen in hun omgeving niet zozeer als druk/bedreiging ervaren, maar als kans om zichzelf actief verder te ontwikkelen. Ze nemen zelf verantwoordelijkheid en stappen uit hun comfortzone. De hieruit voortvloeiende gedragsverandering draagt zo bij aan de performance- en organisatiedoelen, maar ook aan de persoonlijke ontplooiing en aan een wendbare, gezonde organisatie.

Ik wil ooit nog… mijn muzikale vleugels uitslaan: niet meer tussen de schuifdeuren spelen op gitaar, toetsen en cajón, maar in een band met een eigenwijze sound wereldhits scoren.

Erik F. Steketee

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Ketenregie, Gedragsvoorkeuren

Stel een vraag aan Erik F. Steketee

Ik vind het leuk om met klanten een doorbraak te bereiken en maatschappelijke problemen weer stuurbaar te krijgen door ketenmanagement. Of door de principes van logistiek en procesmanagement toe te passen en organisaties slimmer te laten werken: professionals zijn weer aan het echte werk, managers sturen op daar waar het om gaat. En dat gebeurt met workshops of processimulaties, als de logica weer de overhand krijgt over de problemen en hectiek van alledag.

Ik heb een boek geschreven over ketenmanagement waarin ik alle praktijkervaring op dit vakgebied heb opgetekend: Ketenregie. Acteren en regisseren in publieke ketens.

Ook geef ik veel (Prosci) trainingen op het gebied van change management. Leuk om met veel interactie en confrontatie een slag te maken. Lees mijn andere boekje over Prosci, de wereldstandaard op het vakgebied change management: CEO; Change Executive Officer?

Ik wil ooit nog…
• Kunst maken als El Lissitzky
• Bas spelen als Ray Brown
• Gitaar spelen als Frank Zappa
• Zingen als Kiri Te Kanawa
• Voetballen als Donny van de Beek
maar voorlopig houd ik het bij processen en verandering.