Erik de Jong is Processpecialist bij De Processpecialisten: verandermanagement

Erik de Jong

Processpecialist

Verandermanagement, Design Thinking, Simulaties en games, Scrum/Agile werken,

Stel een vraag aan Erik de Jong

Ik laat betrokkenen met een frisse blik kijken naar taaie, complexe uitdagingen. Samen komen we stapsgewijs tot grensverleggende oplossingen, die in beweging zetten en blijvend verschil maken. De procesmatige èn menskant breng ik visueel in kaart, waarna we in co-creatie tot een integrale aanpak komen. Vroege praktijktesten tonen de impact en creëren draagvlak.

In mijn praktijk ben ik actief geweest in veel verschillende branches, nationaal en internationaal, profit en non-profit. Van grote concerns tot zorginstellingen, van banken tot baksteenproducenten. Die afwisseling geeft mij persoonlijk veel inzicht en energie.

Fijn om me te verdiepen in de processen, inhoud en drives van stakeholders en vooral van de doelgroep zelf. Zo duik ik in de wereld van vuilnismannen, blauwhelmen, managers, telefonisten, bankiers, artsen, ambtenaren of nano-engineers. Wat hebben zij nodig om het beste eruit te halen?

De zo opgedane ervaring leert mij om op andere manieren te kijken en een breder pallet van methodes en oplossingen te verkennen. In de klanttrajecten komen we vaak tot integrale oplossingen, met zowel offline als ook online aspecten. Opgeleid als ingenieur deins ik niet terug voor technologisch meer innovatieve oplossingen zoals platforms, chatbots of augmented reality, maar het liefst hou ik de oplossing zo basic mogelijk. De vereiste strakheid èn speelsheid maken innovatie- en veranderprocessen voor mij zeer boeiend.

Wat mij vooral veel energie geeft is als betrokkenen de veranderingen in hun omgeving niet zozeer als druk/bedreiging ervaren, maar als kans om zichzelf actief verder te ontwikkelen. Ze nemen zelf verantwoordelijkheid en stappen uit hun comfortzone. De hieruit voortvloeiende gedragsverandering draagt zo bij aan de performance- en organisatiedoelen, maar ook aan de persoonlijke ontplooiing en aan een wendbare, gezonde organisatie.

Ik wil ooit nog… mijn muzikale vleugels uitslaan: niet meer tussen de schuifdeuren spelen op gitaar, toetsen en cajón, maar in een band met een eigenwijze sound wereldhits scoren.

NIEUWS-ARTIKELEN