Home » Webinars

De Processpecialisten zijn specialisten in het inrichten, verbeteren en werkend krijgen van processen en ketens. We geloven in de kracht van samenwerken om tot oplossingen te komen. Onze kennis delen we dan ook graag. Kijk hier welke webinars er op de agenda staan. U kunt ook webinars terugkijken.

MEEDOEN

11 oktober 2023

Processen gaan pas werken als mensen er vorm aan geven

Om een proces dat ontworpen of verbeterd is echt werkend te krijgen is het nodig dat medewerkers over de juiste kennis en vaardigheden bezitten om hun rol te kunnen vervullen. Dit is vaak onderbelicht. Zo wordt in de werving om een ‘duizendpoot’ gevraagd (“iemand met een helicopterview en oog heeft voor detail”) en worden vaardigheden vaak in algemeenheden geformuleerd (“communicatief sterk”). Uit onderzoek blijkt dat de kosten van een mismatch tussen de rol en de persoon kunnen oplopen tot 90.000 euro. Dit is zonde.

01 november 2023

Van knellende klantwaarden naar knallende klantwaarden

Als ondernemer wil je onderscheidend zijn en iets toevoegen aan de markt. Wat maakt je uniek? Je product, de manier waarop je iets produceert? Dat je alles in eigen beheer doet? Of juist de service richting je klanten? Allemaal vragen waar je antwoord op moet hebben als je als ondernemer iets in de markt wilt zetten. Doelen en ambities zijn essentieel om de organisatie te richten en vervolgstappen te maken. Het is echter ook van belang dat je, via het benoemen van je kernwaarden en het type dienstverlening dat je als organisatie wenst te realiseren, aandacht geeft aan processen en procedures. Alleen op deze wijze kun je je strategie tot uiting brengen.

TERUGKIJKEN

OVERDRACHT VAN DE PROGRAMMAORGANISATIE NAAR DE LIJN - IMPLEMENTATIE OMGEVINGSWET

Er is de afgelopen periode hard gewerkt aan de inrichting van Omgevingswetproof werkprocessen. De impact is helder en de acties voor implementatie zijn verdeeld. Klaar dus? Nee, nu begint het pas echt! De lijnorganisatie wordt nu verantwoordelijk voor het werkend krijgen en verder verbeteren van de processen. In dit webinar vertellen we hoe we dit aanpakken en komt ook een gemeente aan het woord.

Datum: kijk nu terug
Duur: 60 minuten

MANAGEMENT IN DE MATRIX

Waarom zorgt een matrixorganisatie vaak voor uitdagingen in de sturing? In ons 21-jarig bestaan zijn we veel van deze uitdagingen tegengekomen. In dit webinar geven we u handvatten voor succesvol management in een matrix.

Datum: kijk nu terug
Duur: 60 minuten

OMGEVINGSWET EN VERANDERMANAGEMENT

De impact van de Omgevingswet verschilt per rol en per individu. Dat betekent ook dat elk individu een ander verandertraject doorloopt. In dit webinar geven we u praktische tips om hier effectief mee om te gaan.

Datum: kijk nu terug
Duur: 50 minuten

DE KRACHT VAN ROBOTIC PROCESS AUTOMATION

Steeds meer organisaties zoeken naar mogelijkheden om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en hierbij slimme technische oplossingen zoals Robotic Process Automation (RPA) voor in te zetten. Wilt u meer weten over de aanpak en voordelen van RPA? Bent uw nieuwsgierig naar hoe andere organisaties succesvol RPA toepassen? Zoekt u naar concrete handvatten om zelf met RPA aan de slag te gaan? Bekijk dan ons webinar ‘De kracht van Robotic Process Automation’.

Datum: kijk nu terug
Duur: 50 minuten

WERKEND PROCES VOOR DE WET KWALITEITSBORGING

In dit webinar vertelt Ellen Zwiers wat de kernpunten zijn van de Wkb en wat de belangrijkste veranderingen zijn. We geven praktische handvatten en een aanpak waarmee u zelf snel aan de slag kunt.

Datum: kijk nu terug
Duur: 50 minuten

KRIJG GRIP OP DE IMPACT IN DE PRAKTIJK

In dit webinar combineren we de ervaring van De Processpecialisten met opgave- en ketengericht werken met de kennis en kunde van Cigarbox op het gebied van monitoring en effectsturing. Met een praktijkcasus leggen we uit hoe u kunt sturen op impact.

Datum: kijk nu terug
Duur: 60 minuten