Home » Verandermanagement als dobbelspel?

Verandermanagement als dobbelspel?

Organisaties veranderen niet, mensen wel… Dat is het thema van de RoundTable 4 Topvrouwen deze maand. Een inspirerende middag: 30 topvrouwen maken spelenderwijs kennis met kernconcepten uit de Prosci® change management methode. De essentie: met een gerichte aanpak lukt het om weerstand tegen verandering weg te nemen, met sneller resultaat en tegen lagere kosten.

De Masterclass Prosci® biedt allereerst handvatten vanuit de theorie: leiderschap en aandacht voor het individuele verandertraject zijn succesfactoren bij verandering. Vervolgens legt Elo de Mul uit hoe zij Prosci® heeft toegepast in de Drechtsteden.

Elo de Mul, concerndirecteur gemeente Dordrecht:

“Dankzij Prosci hadden we meer grip op de verandering en vooral ook meer zicht op waar we onze energie op moesten richten. Knelpunten konden we concreet benoemen en direct aanpakken.”

Als uitsmijter hebben de topvrouwen de gelegenheid om te oefenen met het Prosci® ADKAR® Model in een speciaal daarvoor ontwikkelde simulatie. Spelronde 1 toont aan hoe een verandering verloopt zonder gestructureerde aanpak: een dobbelspel, waarin je soms bij toeval de juiste toon treft maar vooral veel energie verspilt. Ronde 2 laat zien hoe leidinggevenden het individuele veranderproces van hun medewerkers wél effectief kunnen begeleiden. Inzicht in individuele belemmeringen maakt het mogelijk om gerichte maatregelen in te zetten en de kans op een succesvol traject te vergroten. Dat levert soms hilarische uitspraken op: "Jij bent de laatste met weerstand, wat wil je dat ik doe?!?". Steeds leggen de deelnemers de relatie met hun rol en invloed als leider in het veranderproces.

Volgens de deelnemers: "Een heel bijzondere middag, interactief en vol aanknopingspunten voor succesvolle verandering!"

Deze bijeenkomst is georganiseerd voor het RoundTable 4 Topvrouwen-netwerk van Annette Onrust.

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77<span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" "helvetica="" neue",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 14px;"="">