Home » OOST! 5

OOST! 5

Met gepaste trots: deel 5 in de serie OOST!

In het nieuwste deel in de serie OOST! is voor het eerst Chlebnikovs prozawerk vertaald. Velimir Chlebnikov is vooral bekend als futuristische dichter: samen met Vladimir Majakovski en Aleksej Kroetsjonych maakte hij het Russische futurisme tot een van de belangrijkste stromingen van de twintigste eeuw.

Niemand zal ontkennen dat ik uw Aardbol aan mijn pink draag wordt feestelijk gepresenteerd op vrijdag 7 september van 17.00 uur tot 19.00 uur bij uitgeverij Pegasus in Amsterdam (Singel 367, 1012 WL). Vertaler Willem G. Weststeijn zal ingaan op het leven en werk van Chlebnikov en zijn invloed op de Russische literatuur. Acteur Eddie Kagie zal daarna enkele verhalen uit deze bundel voordragen. 

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers. De Processpecialisten sponsoren deze serie omdat het Geschreven Woord ook belangrijk is bij het observeren, analyseren en vastleggen van processen. De Verbeelding is onmisbaar voor Vernieuwing.

Onze vaste klanten en aanhangers hebben het boek inmiddels in de brievenbus ontvangen – en misschien zelfs al gelezen. We horen graag reacties!

Welkom!

Aanmelden kan per mail naar Uitgeverij Pegasus.