Home » Gemeente Leidschendam-Voorburg oefent met ZGW!

Gemeente Leidschendam-Voorburg oefent met ZGW!

Betekent Zaakgericht Werken dat je je werk in één keer een stuk beter doet? ‘Nee’, zei de meerderheid van de deelnemers na een simulatie rondom zaakgericht werken. “De bedoeling is wel dat we door zaakgericht te gaan werken ook dienstverlenender en efficiënter werken, maar dit zal in het begin vast nog wennen zijn. Randvoorwaarde is vooral dat we goede werkafspraken maken.”

De Gemeente Leidschendam-Voorburg gaat als organisatie zaakgericht werken. Dit doet de organisatie om de dienstverlening te verbeteren. Maar wat is Zaakgericht Werken? En hoe werkt het nou eigenlijk? Deze vragen stonden centraal tijdens een Lunch & Learn sessie op dinsdag 17 april jl. Met een processimulatie van De Processpecialisten konden de deelnemers kennismaken met het principe van Zaakgericht Werken en ontdekken hoe Zaakgericht Werken leidt tot snellere en efficiëntere werkprocessen.

Na afloop van de processimulatie bespraken de deelnemers de impact van Zaakgericht Werken op hun organisatie. “Met deze ervaring op zak hebben we een beter beeld van wat deze verandering beoogt en teweegbrengt.”

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77