Home » “Koppel zakelijke mensen en menselijke zaken”

“Koppel zakelijke mensen en menselijke zaken”

Dat was het thema waarover De Processpecialisten met de zaal van gedachten wisselden tijdens het congres Zaakgericht Werken voor de Overheid. Een van de conclusies was dat “het waarom” en “het ultieme doel” te vaak niet goed met de organisatie wordt gedeeld. Dan komt het middel, zoals het systeem of het zaaktype, centraal te staan in plaats van het doel. Als zakelijke mensen moeten we juist dat doel scherp voor ogen hebben en effectief met elkaar delen.

Een andere valkuil is, dat er in het “standaard” zaaksysteemproces vaak geen ruimte is voor menselijke factoren. Een goed gesprek met medewerkers en een goede analyse van de werkwijzen brengt die menselijke factoren snel boven tafel.

Tijdens het congres lieten we de zaal met 2 praktijkvoorbeelden ervaren hoe menselijke factoren een succesvolle implementatie van Zaakgericht Werken kunnen belemmeren. Daarbij werd duidelijk hoe het ADKAR model een gestructureerde aanpak biedt voor zakelijke mensen en menselijke zaken. Een effectieve implementatie van zaakgericht werken realiseert een helder organisatiebelang: door menselijke zaken daarin mee te nemen krijgt het zaakgerichte proces een menselijke maat.

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77

Zelf een rondje ADKAR doen? Check www.adkar.nl, alle Processpecialisten zijn Prosci Certified Practitioners