Home » Rabobank organiseert slim huisvestingsproces

Rabobank organiseert slim huisvestingsproces

Het ontwerpen en implementeren van een ketenproces voor huisvesting binnen de Rabobank was een stevige klus. Inmiddels draait de keten op volle toeren en werken de medewerkers zelf aan het continu verbeteren ervan, onder het motto: ‘niet stressen, maar lekker processen’.

Binnen de facilitaire organisatie van de Rabobank is ketengericht werken de norm. De keten Vastgoed omvat alle processen die te maken hebben met de huisvesting van de Rabobank. Denk bijvoorbeeld aan het kopen, verkopen of verbouwen van panden. Een team met deelnemers met verschillende achtergronden heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de keten in te richten en werkend te krijgen. De grootste uitdaging: een soepele interne samenwerking veronderstelt voorspelbare processen, terwijl de vastgoedwereld en -vraagstukken niet altijd voorspelbaar zijn – waardoor maatwerk en snel reageren nodig is.

Toch is het gelukt om met elkaar de processen te standaardiseren en tegelijkertijd voldoende vrijheid te behouden om snel te reageren. Interne klanten, zoals managers van een centrale afdeling of lokale banken met huisvestingsvraagstukken, kunnen nu rekenen op een integrale oplossing terwijl de voor huisvesting verantwoordelijke afdelingen effectiever en pro-actiever kunnen opereren.

Processpecialist Josette Lieste heeft het ketenteam in leuke en interactieve werksessies geholpen met het standaardiseren van de processen. Een compleet nieuw deelproces is in een processimulatie getest en geoefend. Bij de implementatie hebben we regelmatig het gebruik van de nieuwe processen gemonitord en waar nodig extra workshops of trainingen georganiseerd.

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77