Josette Lieste is Processpecialist bij De Processpecialisten: procesmanagement

Josette Lieste

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Datagedreven werken, RPA, Scrum/Agile werken

Stel een vraag aan Josette Lieste

Ik ben een enthousiaste en energieke Processpecialist die met een frisse blik een organisatie binnenstapt. Met een kritische blik en een gezonde dosis nieuwsgierigheid leer ik nieuwe omgevingen snel kennen en inspireer ik anderen om met een andere bril naar bestaande zaken te kijken. Voor mij staat de verbinding met en tussen mensen centraal. Samen komen we verder, vinden we de beste oplossingen en blijven we elkaar uitdagen en inspireren.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen de bankensector in innovatieve en snel veranderende omgevingen. Hier heb ik onder andere procesmanagement ingericht en geïmplementeerd. Daarnaast heb ik de rol van Scrum master vervuld waarbij ik Scrum teams heb opgezet en ook de transitie gemaakt richting DevOps werken. In mijn projecten wil ik – hoe klein de stap dan ook is – bijdragen aan een mooiere wereld.

Met mijn analytisch vermogen, resultaatgerichtheid en focus op de mens zorg ik ervoor dat we samen puzzels oplossen en voor een blijvende verandering en oplossing zorgen. Door middel van creatieve workshops help ik medewerkers anders naar uitdagingen te kijken en zelf met de oplossing te komen. Ik kom altijd aan met een strakke voorbereiding en behoud de mogelijkheid om flexibel te zijn afhankelijk van wat het moment vraagt. Door verbinding te maken tussen verschillende lagen binnen een organisatie zorg ik ervoor dat we allemaal dezelfde kant opgaan.

In mijn projecten focus ik op het meekrijgen, uitdagen en enthousiasmeren van de medewerkers. Ik luister, vraag door en zorg ervoor dat we samen aan de slag gaan in een project, zodat medewerkers betrokken zijn en eigenaarschap hebben. Door middel van voordoen, samendoen en zelf doen maak ik mezelf op den duur overbodig en zorg ervoor dat de kennis en kunde binnen de organisatie geborgd is en blijft. Dit alles doe ik altijd met een goede dosis humor!

Ik wil ooit nog… (eindelijk) de marathon van Rotterdam lopen. Vooral het finishen op de Coolsingel kijk ik het meeste naar uit.

NIEUWS-ARTIKELEN