Marijke van den Esschert is Processpecialist bij De Processpecialisten: procesmanagement

Marijke van den Esschert

Processpecialist

Procesmanagement, Verandermanagement, Sturing

Stel een vraag aan Marijke van den Esschert

Ik geloof in grote betrokkenheid van medewerkers bij procesverbeteringen en creëer zo draagvlak voor veranderingen. Ik ben analytisch en vraag door tot de werkelijke uitdaging boven water is. Mijn perspectief is dat van de klant: wie is de klant, wat wil hij of zij en hoe kunnen we hem of haar beter bedienen?

Met humor en oog voor grote lijnen én essentiële details ga ik samen met de organisatie op zoek naar de optimale dienstverlening. Ik zoek aansluiting bij de besluitvorming binnen een organisatie en maak een heldere aanpak, zodat iedereen weet wanneer input kan worden gegeven en een bijdrage nodig is. Daarbij heb ik oog voor de omgeving, bedenk ik creatieve oplossingen en vertaal ik strategische doelen naar concrete acties.

Helder en prikkelend schrijven staan bij mij hoog in het vaandel en ik breng complexiteit graag terug naar een prikkelend en aansprekend verhaal. Voor mij zijn daarbij integriteit en duurzaamheid in brede zin van belang. Ik weet met mijn maatschappelijke betrokkenheid mensen om mij heen te inspireren.

Binnen De Processpecialisten ontwikkelde ik met collega’s een training Sturing, die handvatten geeft om in de eigen organisatie het gesprek te voeren over het belang en de passende inrichting van sturing en een goede doorvertaling naar processen en gedrag.

Ik heb ervaring met verandermanagement, (digitale) informatievoorziening, communicatie, kennismanagement, proces- en projectmanagement, dienstverlening en publieksparticipatie. Ik heb opdrachten gedaan bij landelijke en lokale overheden, zoals diverse ministeries en gemeenten, maar ook bij bijvoorbeeld woningcorporaties en instellingen op het gebied van kunst en erfgoed. De opdrachten waren een combinatie van processen en rollen beschrijven plus de veranderkant daarvan begeleiden in houding en gedrag.

Ik wil ooit nog… eens (onzichtbaar, want anders wordt het een puinhoop..) tijdreizen en zie de uitvinding ervan graag tegemoet!

NIEUWS-ARTIKELEN