Lois de Jongh

Processpecialist

Procesmanagement

Stel een vraag aan Lois de Jongh

In mijn werk analyseer ik processen met aandacht voor de mens. Ik onderzoek graag het ‘waarom’. Vanuit een open blik help ik om situaties inzichtelijk te maken en de kern van het probleem boven te halen. Zo komen we samen tot nieuwe verbeteringen.

Als persoon ben ik nieuwsgierig en heb ik een open houding en blik. Vanuit nieuwsgierigheid heb ik een continue behoefte om te leren en te analyseren. Ik verken graag nieuwe perspectieven, of probeer een ander een nieuw perspectief te bieden. Samen leren en ontdekken wat er speelt, om zo tot nieuwe inzichten en verbeteringen te komen. Ook probeer ik vanuit empathie om menselijk gedrag en drijfveren te begrijpen. Ik leef me in, in een situatie en probeer zo niet alleen iedere kant van een verhaal in kaart te brengen, maar ook te begrijpen wat men drijft en zo de verbinding op te zoeken. Ik kom graag met een oplossing waar bij men zich gehoord voelt en daarbij grijp ik nieuwe uitdagingen met beide handen aan. 

Ik heb bij verschillende gemeentes opdrachten uitgevoerd, van fysiek domein tot HR en de Griffie. Mijn affiniteit ligt hierin bij menselijk gedrag en het waarom. Daarbij ben ik graag bezig met het in kaart brengen van processen of het begeleiden van procesverbetering, met oog voor organisatie én de mens. Ik zorg graag een passende en werkende vorm, elke organisatie is daarin uniek.

Ik wil ooit nog…
… een tijdje in een ashram in Nepal of India verblijven.
… een camper kopen en een paar maanden in Nieuw-Zeeland rondreizen.
… lessen volgen in acroyoga.

NIEUWS-ARTIKELEN